Kaikki tarpeellinen pöytäkattauksiin: Opas täydellisiin illallisiin

Kun tiedossa on illallinen, on pöydän kattaminen muutakin kuin vain lautasten ja ruokailuvälineiden asettamista pöydälle. Täydellinen pöytäkattaus luo pohjan ikimuistoiselle ruokailuelämykselle, joten pöydän kattaminen on ikään kuin yksi taiteenala.

Olipa illallisen tarkoitus olla intiimi kokoontuminen tai suuren yleisön kokoontuminen, taito kattauksen tekemiseen tuo tilaisuuteen elegantin loppusilauksen.

Vinkit täydelliseen pöytäkattaukseen

Ensinnäkin varmista, että pöytä on puhdas. Jos astiastosi on kovin värikäs tai voimakkaasti kuvioitu, aseta astiaston alle neutraalin sävyinen pöytäliina tai kangas. Puhdas ja kaunis kangas luo perustan hienostuneelle pöytäkattaukselle.

Valitse tilaisuuteen sopiva astiasto, joka sopii illallisesi teemaan ja tyyliin. Klassisen valkoinen astiasto on monipuolinen kumppani pöytäkattauksiin, sillä se sopii monenlaisiin tilaisuuksiin ja sitä pystyy yhdistelemään minkä tahansa värin kanssa. Värikkäillä ja kuviollisilla astioilla taas voit lisätä tietynlaista tunnelmaa teemaillallisiin.

Muista järjestys ja kerrostaminen

Täydellistä pöytäkattausta luodessa kerrostaminen on avainasemassa. Voit lisätä kattauksen ulottuvuutta ja visuaalista mielenkiintoa kerrostamalla lautaset päällekkäin ja lisäämällä aterimet ja lautasliinat kauniisti kerrosten väliin tai lautasten viereen.

Muista aina asetella haarukat lautasen vasemmalle puolelle. Salaattihaarukka on ulkoreunalla. Veitset asetellaan lautasten oikealle puolelle veitsen terä lautasta kohti. Lusikat asetellaan veitsien viereen. Jos tarjoillaan jälkiruokaa, voi jälkiruoka-aterimet asetella lautasten yläpuolelle vaakasuoraan. Viinilasit asetellaan aina lautasten oikealle puolelle.

Viimeistelty lopputulos kattaa myös ripauksen teemaan sopivia sisustuselementtejä ja henkilökohtaisia yksityiskohtia. Jos sinulta puuttuu kaikki tämä, klikkaa lisää verkossa ja ihastu.

April 29, 2024